Skip to content
Centar S Beograd » Katalog proizvoda » Auto folije

Auto folije

Auto folije

Zaštitne auto folije osim veće udobnosti u vožnji omogućuju i uštedu na gorivu – tokom vožnje klima uređaj ne mora stalno biti uključen jer je radi folija puno lakše održavati ugodnu temperaturu u vozilu. Čak i nakon dugog stajanja na suncu puno ćete brže rashladiti vozilo na kojem su montirane zaštitne folije.

Karakteristike proizvoda

Auto folije za stakla – folije za automobilska stakla

 

Jedan od nezaobilaznih načina vizualnog tuninga je svakako i zatamnjivanje stakala. Postoji puno pobornika ali i protivnika ovakvog načina ukrašavanja vozila. Međutim, bolji izgled nije i jedino što se postiže montažom folija koje poseduju još nekoliko dodatnih zaštitnih svojstava.

Zato mi pokušavamo već i drugačijim pristupom ovoj problematici dopreti do puno šireg kruga vozača kojima vozilo služi za svakodnevnu upotrebu, a ne samo za isticanje i pokazivanje. To činimo već i samim nazivom delatnosti pa naše usluge i materijale ne nudimo kao zatamnjivanje stakala nego kao montažu zaštitnih folija za stakla jer mislimo da to puno preciznije opisuje posao kojim se bavimo.

Dok će oko vizualnog poboljšanja uvek biti onih za i protiv, oko ostalih zaštitnih svojstava nema takvih oprečnih stajališta jer je sve potkrepljeno brojkama i atestima.

Pa nabrojimo onda razloge koji bi Vas trebali uveriti da je montaža zaštitnih auto folija pametna odluka. Mnogi ljudi nam dolaze sa pitanjima da li će se nakon montaže auto folija pojaviti oni ružni baloni i trake puni vode i vazduha koje kasnije počinju pucati i guliti se, te da li će vremenom auto folija promeniti boju iz crne u onaj ružni ljubičasti ton. Kada god vidite vozilo sa takvim izgledom, znajte da se radi o nekvalitetnim i jeftinim materijalima nepoznatog proizvođača te o nestručnoj montaži.

Nove generacije materijala napravljene iz više slojeva rešavaju sve te navedene probleme jer svojim zaštitnim slojevima štite od bleđenja, pucanja i promene boje a stručnom montažom te dugogodišnjim proizvođačkim garancijama rešeni ste briga o tome šta će se događati nakon montaže.

Najbitnija svojstva novije generacije materijala su zasigurno zaštita od sunčeve topline i jake svetlosti te štetnog delovanja UV-zračenja. GLOBAL zaštitne auto folije posjeduju izuzetna zaštitna svojstva. Za auto program postoji paleta od oko tridesetak folija od kojih neke odbijaju i do 70% ukupne sunčeve energije. Sve poseduju UV zaštitni faktor od minimum 99% a neke koje su posebno namenjene zaštiti propuštaju samo 0,1% UV-zračenja.

Termin zatamnjivanje stakala više ne odgovara i stoga što su neki materijali sa vrlo malim postotkom zatamnjenja, tj. gotovo se i ne primjećuje da su montirani a odbijaju i do 44% sunčeve energije. Takve materijale moguće je montirati i na vrata vozača i suvozača jer propuštaju puno svetlosti i ne zaklanjaju pogled u i iz vozila.

Zaštitne auto folije osim veće udobnosti u vožnji omogućuju i uštedu na gorivu – tokom vožnje klima uređaj ne mora stalno biti uključen jer je radi folija puno lakše održavati ugodnu temperaturu u vozilu. Čak i nakon dugog stajanja na suncu puno ćete brže rashladiti vozilo na kojem su montirane zaštitne folije. Vrlo je bitna i zaštita od jake dnevne svjetlosti te zaštita od bleštanja u retrovizorima od svetala drugih vozila pri noćnim vožnjama. Manjim naprezanjima očiju smanjuje se zamor vozača te omogućuje sigurnija i udobnija vožnja.

Još jedan od razloga radi kojeg preporučamo montažu zaštitnih folija na sva stakla (osim prednjeg koje je već serijski sigurnosno) je i zaštita od ozleda. U slučaju pucanja stakla opasne krhotine se neće razleteti po celom vozilu nego će ostati zalepljene na foliji u jednom komadu te će se uveliko smanjiti mogućnost teških posekotina ili ostećenja očiju a i olakšati čišćenje vozila i izmenu stakla. Dodatnu pogodnost zaštite od znatiželjnih i neželjenih pogleda znaće cijeniti vozači koji često u vozilima prevoze vredne stvari i prisiljeni su ih ostavljati bez nadzora.

Postoji i poseban program protiv-provalnih folija za vozila u više nijansi zatamnjenja koje svojom debljinom i višeslojnom građom sprečavaju provale u vozila jer iziskuju od provalnika više vremena, snage i proizvedene buke te na taj način uspešno sprečavaju najčešći oblik provala kroz bočna stakla na način – razbij staklo i ukradi prvo na što naiđeš u vozilu.

U ponudi su materijali koji propuštaju od samo 5% pa do 85% svetlosti. Širok je i spektar toplinske zaštite koji može biti i do 79% te izrada u više nijansi crnih, sivih, bronzanih i zelenkastih tonova te više vrsta chrom folija, metalik zelenih, plavih, žutih, narandžastih i sl. Montaža se možda čini jednostavnom ali potrebno je puno vremena i znanja da bi se na vozilo uredno i ispravno nalepile folije te onda sve vratilo na svoje mjesto.

To je posebno bitno za zadnje staklo za koje se folija radi iz jednog komada kako se ne bi staklo oštetilo rezanjem i kako se ne bi videli ružni spojevi kada se na staklo montira folija iz više komada. Bitna je i kvalitetna montaža kako se folija ne bi počela odlepljivati tokom pranja ili otvaranja i zatvaranja stakla. Naše dugogodišnje iskustvo i montažeri educirani od trening osoblja licenciranog od proizvođača materijala još su jedan od razloga da se odlučite za stručnu montažu a ne za “uradi sam” sistem. Nešto viša cena opravdana je iz razloga što ćete dobiti proizvođačku garanciju na materijale koja je za pojedine vrste folija i doživotna.

Važno je napomenuti da su svi materijali termostabilni, tj. ne smeta im rad grejača stakla te da su opremljeni posebnim zaštitnim slojem koji sprečava oštećenja prilikom pranja i otvaranja/zatvaranja prozora. Sve Globalove zaštitne folije za automobile napravljene su na Super Shrink™ osnovama i patentiranom anti-statičkom tehnologijom radi lakšeg suvog postavljanja i brže, čistije montaže – još su dva dodatna razloga zbog kojih trebate odabrati Global.

Pozovite