Skip to content
Centar S Beograd » Katalog proizvoda » Folije za objekte

Folije za objekte

Folije za objekte

Folije osim dekarativne ima i svoju praktičnu namenu. U vreme globalnog zagrevanja i sve veće štetnosti UV zračenja kao i u eri racionalnijeg utroška energije folije predstavljaju logičan i racionalan izbor „odbrane“ i uštede.

Karakteristike proizvoda

Global Window – folije za objekte

 

Global folije za ravna stakla

Folije osim dekarativne ima i svoju praktičnu namenu.
U vreme globalnog zagrevanja i sve veće štetnosti UV zračenja kao i u eri racionalnijeg utroška energije folije predstavljaju logičan i racionalan izbor „odbrane“ i uštede.

U nastavku su prikazani samo neke od prednosti koje SDI-GLOBAL window films pružaju.

ZAŠTITA OD SUNCA

UŠTEDA ENERGIJE
Veoma je raširena tvrdnja da zimsko sunce tokom dana kroz obično staklo osigurava besplatno solarno grejanje. Istina je ipak totalno drugačija. Tokom dana sunce greje samo neke prozore čineći ih čak i prevrućima, ali se tokom noći izgubi mnogo više toplite i to kroz sve staklene površine i na sunčanoj i na senovitoj strani. SDI-GLOBAL zaštitne folije u mogućnosti su, zavisno od izabranog materijala odbiti i do 80% sunčeve toplite leti i zadržati i do 30% toplite unutar prostora zimi te time utiću na visinu Vaših godišnjih troškova za hlađenje i grejanje.

LEPŠI IZGLED
Osim što iznutra omogućuju nesmetan pogled i smanjuju blještanje folije imaju i svoju funkciju spolja. One štite Vašu privatnost onemogućavajući pogled spolja te ujedno čine stakla i celi objekat elegantnijim te omogućavaju da svi prozori izgledaju isto bez obzira kakve su zavese ili roletne nalaze iznutra, ostavljajući tako mogućnost da svako kancelarijui svoj prostor po želji, a da time ne naruši skladan i elegantan izgled objekta.

UDOBNOST
SDI-GLOBAL zaštitne folije čine svaku sobu ili kancelariju ugodnijim za boravak u bilo koje doba godine, te osiguravaju Vama, Vašoj porodici ili Vašim zaposlenima idealne uvete za rad koji povećavaju produktivnost. Folije pomažu izjednačiti temperaturne razlike između delova zgrada koje se nalaze na suncu ili u sjeni, te tako spriječavaju da se prostori pretvore u vruće i neudobne, a istodobno eliminiraju blještanje propustajući dovoljno svetla za nesmetani rad što nije slučaj sa zavesama, roletnama ili žaluzinama.

SIGURNOST
Obično staklo se prilikom pucanja rasipa na stotine sitnih krhotina koje povećavaju mogućnost težih ozleda. SDI-GLOBAL folije prilikom pucanja stakla zadržavaju krhotine zalepljene, reducirajući tako broj krhotina te smanjujući njihovu brzinu i rasipanje te čine boravak u zaštićenim prostorima puno sigurnijim. Postoji i posebna linija sigurnosnih folija koje u potpunosti uklanjaju mogućnost pucanja i rasipanja stakla, a zavisno od debljine izabrane folije mogu pružiti potpunu zaštitu od provala, eksplozija ili vremenskih nepogoda.

SMANJENJE BLJEŠTANJA
Zavese, roletne ili žaluzine svojim nepropuštanjem svetla stvaraju ambijent u kojem je potrebna povećana upotreba veštačkih izvora osvjetljenja koji dodatno zagrevaju prostor te je potrebno više energije za rashlađivanje, a i sam rad u takvim prostorijama je puno neugodniji i naporniji. Upotrebom SDI-GLOBAL folija dobijate atraktivne prozore kroz koje prolazi dovoljno svjetla za rad, a eliminišete blještanje koje može biti izuzetno naporno za oči tokom dužeg boravka u nezaštićenim prostorima. Posebno se to odnosi na prostore u kojima se radi na računarima ili neposredno uz prozore.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Postoje mjesta na kojima se želimo u potpunosti zaštititi od pogleda, a da istovremeno osiguramo prolaz svetlosti za nesmetan rad kao npr. kancelariji, staklene pregrade, skladišta, toaleti i sl. Metalizirane folije osiguravaju po danu zaštitu od pogleda spolja, ali se po noći promenom intenziteta spoljnog i unutarnjeg osvetlenja situacija menja. Zato jedinu potpunu zaštitu od pogleda u bilo kojim svetlosnim uvetima daju mat dekorativne folije izrađene kao imitacija peskarenog stakla. Folije mogu biti potpuno neprozirne ili ispunjene različitim uzorcima čime možete dodatno učiniti staklene površine elegantnijim i atraktivnijim.

UV ZAŠTITA

Kad govorimo o izbleđivanju materijala, nema kompletne zaštite. Tu su različiti faktori koji utiču na izbleđivanje materijala. Naravno, moguće je usporiti izbleđivanje koristeći SDI-GLOBAL zaštitnu foliju protiv štetnog UV zračenja.

Zbog čega materijali izbleđuju ?
– glavni uzročnik izbleđivanja su UV zračenja
– sledeći faktor je vidljivo svetlo
– Infra-crveno (IC) svetlo. IC se može reducirati upotrebom metaliziranih folija
– veštačko svetlo
– vlažnost i toplina

Sve SDI-GLOBAL folije odbijaju 99% UVA zračenja. Samo neke od njih odbijaju dodatnih 0.9%, tj. kompletno odbijaju 99.9% UVA i UVB zračenja. Takve folije namenjene su na montažu izloga trgovina, muzeje, te tamo gdje je potrebna izrazita zaštita od UV zračenja.

Obično staklo propušta veliku količinu svetlosti, kao i veliku količinu energije (toplote) iznutra prema van i obrnuto. Gubitak energije zavisi od vrste izolacije (stakla) koje posedujemo. Rezultat toga su viši troškovi grejanja.

Posebna vrsta SDI-GLOBAL folija nudi izuzetna izolirajuća svojstva, kojima se sprečava gubitak energije (toplote) do 30%, u zavisnosti od postoječe izolacije.

INSTALACIJA i ODRŽAVANJE
Zaštitne folije se montiraju direktno na staklo sa unutrašnje strane. Postoje i posebne vrste folija koje se mogu montirati sa spoljnje strane tamo gdje su stakla teško dostupna iznutra (npr. skladišta, visoki stakleni krovovi i sl.)

SDI-GLOBAL folije posjeduju tanki ali čvrsti zaštitni sloj koji omogućava odličnu zaštitu od ogrebotina te omogućava održavanje istim metodama kao i za obično staklo bez straha od oštećenja ili gubitka na karakteristikama materijala.

Pozovite