Skip to content
Centar S Beograd » Katalog proizvoda » Traktorska kosačica HONDA HF 2417 HME

Traktorska kosačica HONDA HF 2417 HME

Traktor kosačica HF2417HME

Idealan za velike travnjake, parkove i sportske terene.Ove kosilice su napravljene za najbolji mogući efekat, bez obzira na vrstu trave koju kosite. Pažljivo kose bilo koji travnjak i ne ostavljaju za sobom-nema neposečenih ostataka. Opremljene Honda motorom, nikada vas neće izneveriti i motor će uvek raditi glatko. Traktorske kosilice
Premium nudi tri dodatne funkcije: sakupljanje trave ili lišća, deflektor skretanja i lako malčiranje. Da bi veliki travnjak bio što savršeniji, traktorske kosilice smo opremili većom širinom košenja, udobnim sedištem i drugom opremom koja obezbeđuje odličnu efikasnost. V-dvostruki motori obezbeđuju besprekoran i pouzdan rad. Noževi se uključuju jednostavnim pritiskom na dugme, a hidrostatički prenos osigurava da pokosite veliki travnjak do savršenstva i da vam ne treba previše vremena.
Optiflov
Ventilator ispod poklopca rezača poboljšava protok vazduha između rezača i vreće za travu. Ovo značajno poboljšava sakupljanje pokošene trave u vreći.
Ključ za efikasno košenje je snažan i pravilno usmeren protok vazduha. Honda Optiflov je sistem koji kombinuje snažno usisavanje i nisko usisavanje i turbulentno strujanje vazduha. Ova kombinacija pomaže u održavanju snage dok motor radi, smanjuje buku i akumulaciju
pokošenu travu. Ventilator postavljen na rezni deo uvlači vazduh iznad motora, omogućavajući motoru da se ohladi i na taj način obezbediti više snage.

Karakteristike proizvoda

Traktor kosačica Honda HF 2417 HME

 

Povećan unos vazduha

Normalni deo za sečenje je obično zatvoren i ograničen, ali u Hondi smo otkrili da može da uhvati više vazduha ako se ostavi otvoren. Tako smo dodali još rupa na vrh rezača i povećali dovod vazduha.
Travni izmet

Za poboljšano izbacivanje trave razvili smo specijalno korito za izbacivanje u obliku konusa. Zbog svog posebnog oblika, trava u njemu se ne začepljuje, već nastavlja do korpe.
Ubrzanje

Dva ventilatora, svaki pričvršćen za jednu lopaticu, uvlače vazduh kroz ventilacione otvore. Ovo ubrzano dovod vazduha, onda se kanališe, ventilatori usmeravaju i duvaju pokošenu travu u vreću.

Vreća za travu

Što je vreća veća, to omogućava veći dotok vazduha. Izgled torbe u flamenko stilu je najveća torba za travu na tržištu, koja obezbeđuje maksimalno skladištenje količina pokošene trave.
Versamov™ varijabilni sistem malčiranja

Sa jednom polugom, Hondin Versamov sistem će ili sakupljati pokošenu travu u vreću ili je u potpunosti samleti i vratiti nazad na travnjak kao prirodno đubrivo Za najbolje rezultate malčiranja, komadi pokošene trave bi trebali biti dovoljni mali da dođu do korena biljke i da smanje formiranje stabljike. Količina komada pokošene trave se mora prilagoditi u skladu sa tim izbegavamo nagomilavanje taloženih komada, jer previše nagomilanih ostataka trave guši biljke trave (požute) i izaziva sušenje trave.
Jednim pritiskom na ručicu možete kontrolisati količinu trave sakupljene u vreći, izbegavajući tako previše trave. Ako vam je trava previsoka jer niste imali vremena da je pokosite, otvorite prozor do kraja i počnite kositi visoku travu, a visoka trava može da se skupi u vreći.
Profesionalni motor

Svi Honda motori su opremljeni sa OHV (ventil preko glave) i uključuju rukavac cilindra od nerđajućeg čelika, ležaj vratila upravljača, visoke performanse filter za vazduh i čelični poklopac ventilatora.

Honda motor

Kao pionir u proizvodnji 4-taktnih i V-dvostrukih motora, Honda je vodeći svetski proizvođač motora u svojoj klasi. Pouzdanost i odlične performanse naših motora su legendarni i stoga im veruju pojedinci, kao i profesionalci i industrijska tržišta.
Zato naša moderna kosačica sadrži:
• Ekstender za lako pokretanje i ponovno pokretanje.
• Najmanja potrošnja i najniže emisije u poređenju sa kosačicama drugih proizvođača.
Naši profesionalni OHV motori su specijalno razvijeni za velike napore i imaju rukave od livenog gvožđa, oslonac osovine, filter za vazduh velikog kapaciteta i čelični poklopac ventilatora.
Sinhronizovani rad noža

Oba sečiva sinhrono pokrivaju rezni deo, što pomaže da se obezbedi precizno košenje svakog dela travnjaka. Postoje dve vrste rezača: prvi sadrži asinhrono sečivo, drugi sinhrono sečivo. Asinhroni sekači sadrže dva asinhrona sečiva koja su lagana udaljeni jedno od drugog. Sinhroni sekači se sastoje od dva sečiva koja su sinhronizovana sa pojasom koji održava ugao od 90 stepeni. Prednost
Sinhroni sekač ima mogućnost neprekidnog rada, što omogućava kosilici da kosi čak i kada se okreće, a istovremeno omogućava bolji protok vazduha ispod reznog dela, što znači da vreća upija svu pokošenu travu i smanjuje mogućnost začepljenja ulaza u vreću.

Motor : GCV530 OHC V Twin
Snaga : 17 KS
Broj obrtaja u minuti : 3600
Zapremina motora : 530 cc
Zapremina rezervoara goriva : 8.4 l
Radni zahvat : 102 cm
Učinak košenja : 3500 m²/h
Visina košenja : 30 – 90 mm
Stepen košenja : 7 pozicija
Pogon : hidrostatik
Radijus okretanja : 46 cm
Zapremina korpe : 300 l
Sedište : podesivo, sa srednjim naslonom za leđa
Dimenzije : 248 x 105 x 112 cm
Težina : 228 kg

Pozovite