Skip to content
Centar S Beograd » Katalog proizvoda » Zaštite folije

Zaštite folije

Zaštitne folije

Sigurnosne i zaštitne folije odličan su i cenom prihvatljiv način da poboljšate karakteristike već ugrađenog stakla. Instalacija je većinom moguća bez prekidanja poslovanja i uz najmanje moguće ometanje stanara ili zaposlenih te je potpuno nezavisno od spoljnih vremenskih prilika.

Karakteristike proizvoda

Sigurnosne i zaštitne folije za staklo

 

U današnjem nesigurnom svetu, izloženom katastrofalnim vremenskim nepogodama, provalama i vandalizmu, terorističkim napadima te svakodnevnim eksplozijama uzrokovanih ljudskim nemarom i nepažnjom, pravovremeno razmišljanje i delovanje na povećanju zaštite i sigurnosti postalo je važnije nego ikada.

Iako često korišteno u građevinarstvu za povećanje funkcionalnosti i poboljšanje estetskog izgleda objekta, staklo je ujedno i njegova najslabija karika. Najizloženije je oštećenjima te jako opasno i čak smrtonosno prilikom pucanja kada nastaje stotine malih krhotina koje kao projektili brzinom i do čak 40 m/sek ugrožavaju život i imovinu.

Zamena postojećih stakala sigurnosnim ili zaštitnim staklom može biti vrlo skup projekat. Ne samo zbog cene samoga stakla nego i radi vremena potrebnog za njegovu zamenu kada je u pravilu nemoguće obavljati normalne radne aktivnosti u prostorima gdje se izvode radovi.

Sigurnosne i zaštitne folije odličan su i cenom prihvatljiv način da poboljšate karakteristike već ugrađenog stakla. Instalacija je većinom moguća bez prekidanja poslovanja i uz najmanje moguće ometanje stanara ili zaposlenih te je potpuno nezavisno od spoljnih vremenskih prilika.

Zavisno od izbora vrste instaliranih folija moguće je:

– pojačati otpornost stakla na slučajno pucanje
– sprečiti ozljeđivanje krhotinama stakla zadržavajući krhotine zalepljene za foliju
– sprečiti pucanje stakla prilikom raznih vrsta eksplozija te vremenskih ili prirodnih nepogoda
– sprečiti padanje po slučajnim prolaznicima krhotina stakla sa staklenih fasada
– sprečiti ili usporiti pokušaje provale
– olakšati čišćenje nakon pucanja stakla štiteći i dalje živote i imovinu sve do zamene novim staklom

Ukoliko imate problema s prevelikim zagrevanjem i blještanjem u prostorijama ili sa oštećenjima nastalim delovanjem UV-zračenja, sigurnosne folije i tu mogu pomoći nudeći Vam kombinaciju zaštite od sunca i sigurnosnih karakteristika zavisno od Vaših želja i potreba.

ŠTA BI TREBALI ZNATI O SIGURNOSNIM I ZAŠTITNIM FOLIJAMA

Svi proizvodi prošli su vrlo stroge testove, te su podeljeni u klase zavisno od svojih zaštitnih karakteristika.Folije su izrađene iz više različitih slojeva te su dostupne u više različitih debljina (od 100-300 mikrona) te u više vrsta (prozirne, tonirane, reflektirajuće, neprozirne…)Kombinacijom solar i sigurnosnih folija dobiveni su materijali koji štite život i imovinu ali ujedno štite i od izbleđivanja i osiguravaju ugodniji boravak u prostoru smanjujući zagrevanje i blještanje te smanjuju troškove klimatizacije.

Pozovite