Ugradni motori Honda

Ugradni Honda motori

Prvi HONDA UGRADNI MOTORI datiraju iz davne 1953. godine. Nazvan je H model, dok je prvi model iz danas popularne G serije izašao iz fabrike 1963. godine. Prvi milion, prodatih Honda ugradnih motora G serije dostignut je već 1977. godine, i od tada Honda postaje vodeći proizvođač industrijskih motora u svetu. Serija GX HONDA ugradnih motora, koja se i danas proizvodi, izlazi iz fabrike 1983. godine. Čuveni po svojoj pouzdanosti i lakoći održavanja, ovi HONDA motori postavljaju nove svetske standarde po pitanju niske emisije izduvnih gasova. HONDA ugradni motori su se pokazali kao pouzdani četvorotaktni motori, koji se koriste u više namena. Ovi motori se koriste u građevinarstvu, industriji, poljoprivredi…Danas se proizvode u 109 fabrika u 29 država, 36 različitih modela u sa preko 400 varijacija. GX linija je posebno dugovečna i motori se proizvode u rasponu snage 1-24KS.

M4 serija je serija mini, kompaktnih motora u OHV i OHC tehnologiji. Ovi ugradni motori su idealni za trimere, mini kultivatore i manje građevinske mašine.

GCV/GSV serija ugradnih Honda motora je najpodesnija za kosačice i druge baštenske uređaje.

GXV serija je serija ugradnih motora u OHV tehnologiji za poluprofesionalnu i profesionalnu upotrebu.

GC serija je izrađena u OHC tehnologiji namenjena za širi spektar primene.

GX serija ugradnih motora namenjena je za profesionalnu, industrijsku upotrebu u OHV i OHC tehnologiji.

iGX serija je serija unapređena inteligentnim STR upravljačem koji omogućava stabilan broj obrtaja nezavisno od promene opterećenja.