Skip to content
Centar S Beograd » Katalog proizvoda » Folije za objekte

Folije za objekte

Folije za objekte

Folije osim dekarativne ima i svoju praktičnu namenu. U vreme globalnog zagrevanja i sve veće štetnosti UV zračenja kao i u eri racionalnijeg utroška energije folije predstavljaju logičan i racionalan izbor „odbrane“ i uštede.

Karakteristike proizvoda

Global Window – folije za objekte

Global folije za ravna stakla

Folije osim dekorativne imaju i svoju praktičnu namenu.
U vreme globalnog zagrevanja i sve veće štetnosti UV zračenja kao i u eri racionalnijeg utroška energije folije predstavljaju logičan i racionalan izbor „odbrane“ i uštede.

U nastavku su prikazani samo neke od prednosti koje SDI-GLOBAL window films pružaju.

  • ZAŠTITA OD SUNCA
  • UŠTEDA ENERGIJE
    Veoma je raširena tvrdnja da zimsko sunce tokom dana kroz obično staklo osigurava besplatno solarno grejanje. Istina je ipak totalno drugačija. Tokom dana sunce greje samo neke prozore čineći ih čak i prevrućima, ali se tokom noći izgubi mnogo više toplite i to kroz sve staklene površine i na sunčanoj i na senovitoj strani. SDI-GLOBAL zaštitne folije u mogućnosti su, zavisno od izabranog materijala odbiti i do 80% sunčeve toplite leti i zadržati i do 30% toplote unutar prostora zimi te time utiču na visinu Vaših godišnjih troškova za hlađenje i grejanje.
  • LEPŠI IZGLED
  • UDOBNOST
  • SIGURNOST
  • SMANJENJE BLJEŠTANJA
  • ZAŠTITA PRIVATNOSTI
  • UV ZAŠTITA  –  Sve SDI-GLOBAL folije odbijaju 99% UVA zračenja. Samo neke od njih odbijaju dodatnih 0.9%, tj. kompletno odbijaju 99.9% UVA i UVB zračenja. Takve folije namenjene su na montažu izloga trgovina, muzeje, te tamo gde je potrebna izrazita zaštita od UV zračenja.

Kada govorimo o izbleđivanju materijala, nema kompletne zaštite. Tu su različiti faktori koji utiču na izbleđivanje materijala. Naravno, moguće je usporiti izbleđivanje koristeći SDI-GLOBAL zaštitnu foliju protiv štetnog UV zračenja.

Zbog čega materijali izblede ?
– glavni uzročnik izbleđivanja su UV zračenja
– sledeći faktor je vidljivo svetlo
– Infra-crveno (IC) svetlo. IC se može reducirati upotrebom metaliziranih folija
– veštačko svetlo
– vlažnost i toplota

INSTALACIJA i ODRŽAVANJE
Zaštitne folije se montiraju direktno na staklo sa unutrašnje strane. Postoje i posebne vrste folija koje se mogu montirati sa spoljnje strane tamo gde su stakla teško dostupna iznutra (npr. skladišta, visoki stakleni krovovi i sl.)

SDI-GLOBAL folije poseduju tanki ali čvrsti zaštitni sloj koji omogućava odličnu zaštitu od ogrebotina te omogućava održavanje istim metodama kao i za obično staklo bez straha od oštećenja ili gubitka na karakteristikama materijala.

Pozovite